Bitter Çikolatalı Earl Grey Çaylı Truffle
- 340 gr kakao oranı yüksek bitter çikolata
- 1 Ç.K hindistan cevizi yağı
- 1,5 S.B Süt
- 4 poşet earl grey çay
- 1/4 T.K tuz
Sütü ısıtmaya başlayın ılıdıktan sonra çay poşetlerini içine atın ve sütte demleyin. Sütün rengi hafif kahverengiye dönünce ateşten alın. Bir kapta çikolataları parçalayın ve hindistan cevizi yağını koyun. Üzerine sıcak sütü ve tuzu ekleyin. İlk olarak üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kaplayıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından 1 saat buzdolabında bekletin. Çıkarıp ufak toplar yapın ve kakaonun içinde yuvarlayın. Üzerini çay yaprakları ile süsleyin.
Bergamot Çaylı Armut Poşe & yanında Karamel Sos
- 6 S.B demlenmiş earl grey çay
- 3/4 S.B şeker
- 2 limonun suyu ve 1 limonun kabuğu
- 1 portakal kabuğu
- 6 olgun armut (soyulmuş)
- Karamel sos
- Krema
Çayı ısıtın ve içerisine limon suyunu, kabukları ve şekeri atın kaynatın. Kaynama işleminden sonra armutları içine koyup yumuşayana kadar pişirin. Pişen armutları kenara alın. Kalan suyun içerisinden kabukları çıkarın ve koyulaşana kadar kaynatın.
Üzerine hazırladığınız sos ile servis edin yanına ise taze çırpılmış krema ve karamel sos koyabilirsiniz.
Begamot Çaylı Çikolata Kreması
- 2/3 S.B krema
- 2/3 S.B damla çikolata
- 3 Ç.K earl grey çay (toz halinde)
- 1 Ç.K yağ
Kremayı kaynatın ve ateşten alın içerisine damla çikolataları ve diğer malzemeleri karıştırıp soğumaya bırakın.
Bergamot Çaylı Fırında Supangle
- 1 S.B süt
- 1 poşet earl grey çay
- 1/4 T.K limon kabuğu
- 1/4 T.K portakal kabuğu
- 2 yumurta sarısı
- 3 Ç.K şeker
- 1/8 T.K tuz
- 120 gr bitter çikolata
Sütü ısıtın ve demlenmesi için çayı 30 dakika içine bırakın aynı zamanda içine kabukları atın. Ateşten aldığınız sütün içinden çayı çıkarın ve çikolataları katın iyice eriyene kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta şeker ve tuzu iyice çırpın. Yavaş yavaş sıcak karışıma ekleyerek hızlıca çırpın. Hazır olan karışımı ısıya dayanıklı kaselere koyun ve 175 derecelik fırında 25 dk pişirin.
(kaseleri koyduğunuz tepsiye su doldurmayı unutmayın)
Bergamot Çaylı Limonlu Cheese Cake
Taban;
- 1 S.B badem
- 1,25 hurma
İki malzemeyi blenderda iyice ufalana kadar çekin ve taban oluşturun.
Krema;
- 1,5 S.B kaju fıstığı
- 1/2 S.B krema
- 1/2 S.B bal
- 1/4 S.B tereyağı (erimiş)
- 1/4 S.B limon suyu
- 1 T.K limon kabuğu
- 3 T.K earl grey çay (toz halinde)
Earl grey çay dışındaki malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımın yarısını hazırladığınız tabanın üzerine yayın ve dondurun. Kalan kremaya çayı ekleyip karıştırın. Donan kekin üzerine çaylı kremayı da döküp bir kere daha dondurun.
Üzeri için; istediğiniz bir meyve
Unsuz Bergamot Çaylı Sufle
- 450 gr bitter çikolata (doğranmış)
- 1/2 S.B yağ
- 8 yumurta
- 1/3 S.B + 4 Ç.K şeker
- 1/2 T.K vanilya
- 1/2 S.B krema
- 2 poşet earl grey çay
- 1 küçük limonun kabuğu
Bitter çikolatayı ve yağı benmari usulü ile eritin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Sarıların üzerine 1/3 S.B şekeri ve vanilyayı koyup iyice krema haline gelene kadar çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar 4 Ç.K şeker ile çırpın. Karışıma ekleyin. 175 derecelik fırında 25 dk pişirin.
Ayrı bir kapta kremayı ısıtıp içine çay poşetlerini ve limon kabuğunu atın. Kremayı soğutup sıcak sufleler ile servis yapın.
Bergamot Aromalı Portakal Kremalı Macaron
Macaron için;
- 120 gr şeker
- 100 gr badem (toz halinde)
- 40 gr pudra şekeri
- 2 yumurta beyazı
- 1 poşet earl grey çay
Kuru malzemeleri iyice karıştırın.Pudra şekeri ve yumurta beyazlarını kar olana kadar çırpın. Kuru karışıma yavaş yavaş yedirin. 150 derecelik fırında 15 dk pişirin.
Kreması için;
- 150 ml krema
- 200 gr beyaz çikolata
- 1 poşet earl grey çay
- 1 portakalın kabuğu
Kremayı ısıtın ve çikolataları içinde eritin. Çay ve portakal kabuklarını ekleyip soğutun. 2 macaron kurabiyesi arasına sıkıp sandviç yapın.
Çaylı Kek Tarifi
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı demlenmiş çay
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 2 kabartma tozu
Üzerine serpmek için:
- Pudra şekeri
Yumurtalar şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve daha önceden demlenmiş, soğumuş bir su bardağı çay eklenir. Çırpmaya devam edilir. Un, kakao ve tarçın eklenir. En son olarak kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Daha sonra margarinle veya sıvı yağla her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuması beklenir ve ters çevrilir.
Üzerine pudra şekeri serpilir.
Ev Yapımı Buzlu Çay
- 3 adet şeftali
- 1 çay bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Çay için;
- 2 adet demlik poşet çay
- 2 su bardağı sıcak su
İlk olarak buz torbasını alalım ve ağız kısmından yeteri kadar suyu içeri dökelim. Daha sonra bağcıkları ile torbamızı bağlayarak buzluğa yerleştirelim. Şeftalilerimizi doğrayalım ve uygun bir tencere içerisine alalım. Üzerine şeker ve suyu ilave ederek 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Şeftaliler kaynarken bizde çayımızı hazırlayalım. Bunun için poşet çaylarımızı ve sıcak suyumuzu demliğimize alarak kapağını kapatalım, 5 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Dilerseniz çayınızı bergamotlu ya da farklı aromalı kullanarak soğuk çayınızı güzelleştirebilirsiniz.
Sürenin sonunda çay poşetlerini iyice sıkarak poşetten alalım ve çayımızı soğumaya bırakalım.
Şeftalilerimiz kaynamaya başlayınca tenceremizi ocaktan alalım. Şeftalilerimizi süzgeç içine alarak kaşık yardımı ile üzerine bastıralım ve suyunu iyice sıkalım. Şeftali suyumuzu da soğumaya bırakalım.
Çayımız ve şeftalimiz güzelce soğuduktan sonra kullanacağımız şişenin içerisine ilk olarak şeftali suyunu aktaralım. Ardından üzerine hazırladığımız çayı ilave ederek buzdolabına kaldıralım ve soğumaya bırakalım. İçeceğimizin daha ferahlatıcı olması için hazırladığımız buzları dondurucudan çıkartalım ve poşet üzerine bıçak ile çizikler atarak buzları kolayca çıkartalım.
Servis yapacağımız bardaklarımıza önce buzlarımızdan koyalım, daha sonra şeftali dilimleri ile 1-2 yaprak nane yerleştirelim.
Soğuk çayımızı da bardaklara boşaltarak servis edelim.
Limonlu Bademli Çaylı Kurabiye
- 125 gr yumuşak tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı early grey bergamot aromalı çay
- Yarım su bardağı iri kıyılmış badem
- 1 büyük su bardağı dolusu un
Üzeri için:
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Limon kabuğu rendesi
Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi alınıp mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine nişasta, vanilya, çay ve badem eklenip spatula ile şöyle bir karıştırılır. Son olarak un eklenip güzelce yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir. Fırından alınan kurabiyeler ılıkken pudra şekerine bulanır. Üzerlerine limon kabuğu rendesi koyularak servise hazır edilir.